TEKİRDAĞ / MARMARA EREĞLİSİ - Marmaraereğlisi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Marmaraereğlisi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Bahçelievler Mah. 1005 Sk. Kapı No 19 Marmaraereğlisi/TEKİRDAĞ
Vizyon
Milli ve manevi değerlerine bağlı, insanlığa faydalı olma idealine sahip, akademik eğitimini almış, karakterli ve güzel ahlaklı, tarihini bilen, kültürel mirasına sahip çıkan, medeniyetimizin değerlerini koruyan; okuyan, düşünen, araştıran, sorgulayan, yorumlayan, yapıcı, üretken, bilgi ve hikmetin yolunda giden nesiller yetiştirmektir.
Misyon
Temel dini kaynakları tanıyıp kullanabilen, sağlıklı din anlayışına sahip, kendisine, ailesine, ülkesine, gönül coğrafyasına ve insanlığa karşı duyarlı bireyler olarak yetiştirerek orta öğretime hazırlamak; ortaöğretime ve üst öğrenim kurumlarına en donanımlı şekilde yerleşecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Tam gün.
Giriş: 08:30 Çıkış: 15:40
İngilizce, Arapça
Ulaşım
Okulumuza ulaşım yaz kış her yönden oldukça rahattır. Tekirdağ il merkezinde bulunan otogardan yarım saatte bir marmaraereğlisi dolmuşlarıyla 45 dakikalık bir sürede okulumuza rahatlıkla ulaşım sağlanabilmektadır. İlçemiz İstanbul´a 90 Km mesafede olup İstanbul-Tekirdağ-Çanakkale otoyolu (E-5) yolunun kenarında yer almaktadır.
Yerleşim Yeri
İlçemiz 30.000 nüfusludur. Yazlık bir bölge olması sebebiyle yaz nüfusunda artış yaşanmaktadır. Okulumuz Marmaraereğlisi Devlet hastanesinin karşısında Tekirdağ - İstanbul otoyolu (E-5) kenarında yer almaktadır.
Okulumuz İl merkezine 35 Km mesafede, ilçe merkezinde bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda düzenli olarak voleybol, futbol ve basketbol turnuvaları yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda Erasmus KA122+ ve Tubitak 2204´nolu projeler kapsamında çalışmalar yürütülmektedir.